assalamualaikum

Sunday, January 17, 2016

Asslamualaikum 2016 tahun masihi

Bismillahirrahmanirrahim

wow!!! woww!!! wowww!!! sat ja dah 2016... post utk 2015 tiga...wow!!! busynya ai... pasni kena rajin menusli balik la...opsi!!! menaip.. ok fine benci rasa mcm gedik pulak an duk opsi opsi... (muntah)

So conclusion 2015 aku :

-masih harta xbanyak
-xbeli umah lagi

-ofcoz badan xkurus lagi but makin menaik ada la

-muka berjerawat pulakkkkk, mgkin stress kerja barangkali

-saving haram xda

-masih single not yet album lagi... target pun xda sbb malas dah nak feeling2 kat mana2 laki, perabis masa aku.

-keimanan yg makin going down (this one really awlful ok!)

So everything is so bad right, its like nothing going right because they all want to go left so what should i do? otoke hosso? shenme? uwe yo?nandekure?

but still im being grateful for still having my family in complete set, alhamdulillah and hopefully in years and yearssss after they are still with me insyaAllah or please let me go first before my family if im still unmarried because im not a strong lone ranger . T_T i need my family... huuuhuuu

Oh ya, bonus and increment ni opis aku xgitau2 lagi. aku dah gusar dah, 2016 org ckp kos makin meninggi... aku harap sgt leh bertambah gaji...dlu nak jadi cikgu kak aku xbagi padahai depa increment straight tiap2 tahun 200 cmtu...subhanallah...aqilah jangan pertikai rezeki Allah, aku basksmash hang satgi naya ja... sabar2....fuh!

ok nak sambung kemas barang semak baq hang!!!

nak kogsi gambar 2015 and lil bit of early 2016 skit la....layanss zasssssssssss







Thursday, April 2, 2015

Dugaan rumah sewa

Bismillahirrahmanirrahim

First time skali dpt keja mesti la cari lah sewa unless tmpt keka sekangkang kera dari umah makpak kita kan. So gigih la cari....

Umah sewa pertama:
Aku berkongsi bilik ngan kwn yg sama keja. Small room rm600 so kitorang sekepala tuan umah charge 300 ka 350 tah aku x igt sbb memori hitam kan. Dia iklan ckp fully furnished...mmg la brg2 ada tp tv zaman bila yg besaq leh wat aquarium ikan pastu xleh guna pun. Katanya xpenting pun. Ok xpa. Tp fridge dia yg freezer tu rupanya xleh freeze kan makanan pun. Letak nugget xbeku,pastu basi lagu tu ja. Sian kwn aku tu. Bukannya beli guna batu, guna duit kot. Rugi la. So kitorang pun bergaduh secara halus diwassap dan lastly kitorang blah. Kak housemate yg sewa skali pun lari bersama. Tinggal lah owner umah yg menipu itu, dah la ngaku umah sendiri padahal dia pun menyewa. Manusia2. Deposit kompem burn...hurm

Umah sewa kedua:
Kat condo yg sama tp blok lain. Yg ni bilik sorang satu. Aku, kwn aku n kak housemate. Aku nya blik kecik, and when o said kecik i really mean it. Setiap malam tido aku akan monolog sendirian. Cmni la kit tidoq dlm kuboq. Serious kecik, dah la brg aku byk. Sincerely saying aku agak stress, mgkin aku ada penyakit xleh duk tmpt sempit. Dan 4 bulan kat situ kak housemate kena transfer keja balik penang. So aku pun lari menetap umah kak aku pada awal januari 2015.

Umah sewa ketiga:
Yang ni aku xbayaq sewa la tp just huluq skit kat kak aku. Sbb minyak ngan tol pun kena bayaq sbb jauh skit dari opis. 4bulan aku duk sini. Ok ja tp xbest la. Kak aku dah kawin, aku nya aurat kena jaga. Kdg2 penat gak bertudung 24 jam. Lgpum aku au duk umah family dan ganggu saat romantik depa kan. So selepas 3 bulan aku pun decide nak pindah.

Umah sewa ke empat:

Okay yg ni susah beno nak cari. Ada satu kewasan ni rumah sewa harga bajet so aku excited nak duk. Leh save duit tp alang nak dpt je xdpt. Org len dah tmpah la, umah tggi nak mati la. Tiba2 kak housemate tu kena transfer balik pj. Dia tau aku duk umah kak aku so dia ajak duk skali. Mula2 kitorang nak sewa umah ni dah bayar deposit sebulan kwn yg india sorang ni xjadi nak duk. Dah burn duit kitorang. Skali tuan umah xmau bg balik. Dah la ni pun sorang lg melayu yg mengaku umah sendiri padahal dia sewa ja. Apa la nak jadi depa ni. Pastu kak housemate tu dpt umah kat condo lama tu, dia ajak aku. Blik small tp x mcm dlu, dia besaq skit. Aku pun ok la. ,,500 sebulan pun boleha la. Tp nak save duit susah la skit. Hurm

Aku xtau apa yg akan mendatang. Keja dah 10 bulan tp saving masih lg 0. Aku redha ja. Nasib baik Allah pinjamkan mama abah yg memahami kesulitan anak mereka ni. Tp deposit kali ni aku xpinjam duit parent dan aku end up rm200 dlm bank utk sebulan. Sekian. Tunggu la gaji masuk hujung bulan ni. Huuuuhuuu

Moga Allah permudahkan masa depan ku dunia akhirat.

Wednesday, April 1, 2015

Kahwin?

Bismillahirrahmanirrahim...

Aaaaa blur...sgt blur dan resah bila kat opis dah smbg bab kahwin, balik umah pulak ada lg yg ckp tntg kawin...siap tanya taktik ngorat...waduh!!!

Wa masih single, dan so far xda tanda nak tunang apatah lg kahwin. Laki yg bakal suami pun xtau duk kat ceruk mana ni... ada ka patut minta tips kat ai. Ni yang sad ni.

Huuuuuuuuuu

Tuesday, March 24, 2015

Aku dah tua?

Bismillahirrahmanirrahim

Alhamdulillah masih diberi pluang utk hidup...wah... Lama nya xpost kat sini since berkerjaya ni. Busy bnor (sgt!!)

Ingat x lagi post 'aku gedik' tu? Haha rupa2 nya perangai xberubah la pulakkk..

Disebabkan ke'takpandaiaan' aku ni bleh plak aku p amik selfie gambo ngan manager aku?!!! Baik punya perangai, behave mcm bulan depan nak benti keja, padahai duk mengadap muka dia smpai la samada dia blah atau aku blah...huuuuuu

Setiap kali jumpa ja kompem aku rasa segan smbil fikir ke'takandaian' aku...tp xpa la, sbb aku pun dah xminat sgt kat dia... Skang aku tgh practice jadi lone ranger.... Walopun mcm xda kena mengena tp aku tgh relax2 xyah nak suka kat org sgt...perabis masa... P selawat lagi bagus dari duk gedik2... Apa punya perangai la...

M.A.F.A

Saturday, July 5, 2014

Next Stage of Life


Bismillahirrahmanirrahim
~dengan nama Allah yang Maha Pemurah dan Maha Pengasih~


Welcome to the next stage of your life


ok, it's not like im going to get married what ever related to it. It just that i have ( nearly) finished my study life in UTM (hope so). HAHAHA banyak benda berlaku masa nak hantaq thesis baq hang.. Margin lari la, spacinig x betul la.. ini la itu la...pergh kalau check diri sendiri camna kita solat gaya tu, mmg kompem 100% insyaAllah diterima solat.... dia punya spotcheck la...tip top!!! amboi... nak grad katakan... feww!!!

ok lupakan thesis kejap...nak cita yg berkenaan ngan tajuk skit. Masa tgh exam week/month aku kena panggei p interview kat one of international company yg wat sub company kat malaysia.. ni pun thanks kat senior aku sbb dia yg email kat aku keje kosong tu...sbb ni bukan vacancy yg open or public.. yg dpt vacancy ni pun aku, manap, paan ngan hanip ja... nmpk x betapa tertutup nya vacancy ni...hahaha pastu manap ckp dia ajak ewan cah... disebabkan kak b pun slalu sebut2 tntg conversion engineer ni aku pun ajak la kak b..yeay!!! pastu  ain ada skali, so aku pun ajak dia...lalala kita xtahu rezeki ni milik sapa kan... aku ingat lagi pas interview tu pergh punya stress sbb x sempat wat test dia untuk finishing 3D model completely kan...mcm2 setan duk cucuk aku, ye la kan aku ajak kwn aku, so

"mcm mana kalau depa dpt hg x dpt? sedih x?"

pergh kemain ko setan... tp

"kita xtau, mungkin kita ini ialah jalan org tu menemui rezeki nya... dan rezeki kita pula mungkin nnt akan di bawa oleh org lain"

lega juga aku...  otak jahat ngan otak baik aku jenuh duk fighting bak hg.. tapi instead of being positive n doing nothing, aku mmg terus jadi baik dan extra meminta-minta la kat Allah (kalah doa minta jodoh dan A exam gitu)... ya la, it is a job ok... bukan senang nak minta keja der, tambah2 dlm bidang aku ni... T_T

and.... ALHAMDULILLAH... i was accepted...  (^___^)9

ada kawan aku yg dpt dan ada yg xdpt....dan seperti biasa, kita xtau rezeki kita kat mana.... so it worth trying everything... dan alhamdulillah la aku try minta keja ni... alhamdulillah alhamdulillah...

Interview

malam sebelum interview...ya Allah kalut la aku pilih baju la, tudung la... ya lo, i want to present myself with confident what... giving best first impression for them... and that required lots of stress...haha and i did made my little sis and oldersis stress too...haha

masa test tu, pergh 30min dia bg, aku pun relax2 a wat selamba, rupa2nya masa cepat berlalu and i didn't make it to the finish line...haha masa tunggu nak interview jenuh aku doa supaya depa tgk betapa detail nya aku cuba cantikkan model first smpai x sempat nak abiskan model nombor 2 tu... pergh!! and for my interview session i did my best la to persuade them...gitu...

pastu masa menunggu result tu mmg x lalu mkn minum mandi even smpai nak study untuk management pun xda perasaan... hebatkan penangan dia? kalah org putus cinta tu...rumate aku jenuh duk sedapkan hati aku... huhu dah la result kluaq sama hari ngan paper management... tgh hari aku still xdpt call, dah gelabah satu badan dah.... sbb stress sgt aku pun tidoq.. pastu nasib baik aku terjaga waktu hp bunyi.. terpampang kat screen hp "nama company"... pergh!!!!!!!!! terus angkat...dup dap dup dap... alhamdulillah the promote me the job... huge smile and thankfulness...dah kuaq skit ayaq mata kegembiraan gitu... terus call mak aku gtau... T_T pastu kawan aku sorang lg dtg bilik siap pegang phone tu!!! dia pun dapat jugak... tudia kemain excited kami... pastu wat exam terus halai balai la kan...haha sabaq je la..

The Day

Disebabkan ain dpt cari umah paling dekat ngan ofis, so kami p jalan kaki je la..hahaha awai tu pi, pastu lepak kat lobby sbb takut nak naik atas.. tunggu 2 org lagi kwn..  dah smpai kami pun naik la atas... pastu ada briefing tntg company sket dan kena la sign2 contract skit... rupanya2 kami lain2 department... ain wat kaki, manap wat yg otak kot, aku xsmpat amik tau lagi, aku ngan ewan cah wat bhagian muka... stress bak hang... sebab muka ni byk soft bone dan berlekuk dengan gigi yg bersambung dlm image...pergh!!! aku bakar juga ct scan tu... susah gak la nak wat 3D model... tu bru segmentation, x wat design utk guide la...pergh...masa tu aku baru sedaq tahap difficulty keja aku... dah la benda yg kita buat ni akan diguna utk surgery... mau nya silap kan naya ja org yg wat tu... risky jugak rupanya... huhu

bru 4 hari training dah rasa kepedasan keja ni dah... pergh... tidoq awal kot, kul 10 dah tutup mata dah... masa second day bapak ngantuk gila sbb aku tidoq kul 12mlm...sumpah pasni mmg aku tidoq awai la..hahaha penat otak der...dah la mengadap pc ja... mmg awesome 'sgt'... haha

apa2 pun i need to love the job if i want to success in it. :)

Fighting!!!

May Allah Bless Us All....

Monday, May 19, 2014

aku yang gedik...so what??

Bismillahhirrahmanirrahim
-dengan nama Allah yang Maha Pemurah dan Maha Pengasih-

~setiap orang dengan habit nya, dan aku dengan habit ku ~

okeh, post malam ni, er maksud aku pagi ni havoc jugak... bila aku sedari kembali, pergh aku memang suka ambik gambaq ngan lelaki ka?? hahaha and since when benda ni start pun aku dah blur... mungkin waktu aku dah tak kisah dengan fizikal aku kot. ye la masa muda2 dulu sekolah rendah bukan ja kawan ngan budak laki, nak cakap pun MALUUUU.... ye la, budak laki kan mulut cam longkang (tak semua but mostly yg aku jumpa la) so aku takut nak cakap ngan depa sebab nanti kot2 depa duk baik punya ngutuk aku tak ka naya hidupku ini...

tapi bila dah masuk sekolah menengah aku set minda aku


"mampus p kat hg la nak ckp apa kat aku pun, bukan aku nak kawin ngan hang la!!"


so aku relax je la, watpa aku nak malu2 segan kat laki yg xguna dalam hidup aku pun... so sejak itu aku dah berani sembang ngan laki dah...fuh!! tapi xda la smpai bertepuk tampar berpeluk cium, itu nama nya kurang ajaq!!! so aku hanya berlisan dengan depa... fullstop tapi kalau terlanggaq x sengaja tu lain cerita la...xdak keja aku nak langgaq2 , im sensitive to people ok!! tp kalau laki ensem aku terus jadi magnet yg melekat...hahahaha ok fine dah lebih... mengucap qilah, kang aku cepuk kang...

so bila aku sedaq2 balik gambaq first aku start amik gmbaq berdua ngan laki masa form 4 rasa nya...

laki yang beruntung tu bernama....(bunyi drum skit)....

-carwen- yeay!!!!

aku tau aku xkan dapat kawin ngan dia walaupun seribu kali aku doa so sebagai inisiatif lain aku pun nak simpan kenangan la kononnya so nnt di hari tua boleh aku tgk ke'gedik'an aku .... so aku pun request nak amik gmbaq ngan dia.... tada!!!


ok... my first pic is ...with chinese man, so mmg aku xda sgt la rasa malu tp geram ada la, sbb pastu tiba2 ja kwn2 aku yg lain beratuq nak amik gmbaq ngan carwen...huhu dah tu suh aku yg amik pulak tu, dlm hati sabaq ja la...



ni kawan carwen ,bongkeng nama nya, aku xgheti eja dah, lupa... so utk kaber line so mcm biasa la, aku amik gmbar ngan dia jugak...hahaha

yang kat bawah ni pulak hasil keberanian aku, masa budak junior ni nak gi tandas aku sekat dia...aku ckp nak amik gambaq...haha ok waktu ni mesti hangpa cakap 

"gila la qilah ni, bapak xtau malu"

ya, itu apa yg aku pikiaq juga but wat to say la kan... aku ni over-berani sgt bab2 yg akan memalukan aku balik in future... jenis akai x pikiaq panjang lagu ni la jadi, tapi.... malu2 pun aku x nyesal sbb it worth... aku pasti akan gelak2 bila tgk gambaq lama2 aku...haha



bawah ni pulak gambaq kwn laki aku yg aku kenai dari tadika lagi, pergh!!! sampai sekolah menengah pun asyik nmpk muka dia ja tp dont worry...aku xda perasaan kat dia..haha walaupun taste aku chinese look tp dia ni x termasuk, agaknya dah lama sgt kenai kot...after all dia dah punya aweks gitu... cepat2 kawen ya bro...(mcm hg baca ja kan)



yang bawah ni pulak budak yg aku kenai dari sekolah rendah... dulu masa sekolah rendah mulut dia kuang jaq!!!! tp kat sekolah menengah dah matang agaknnya... so dia xda bg aku rasa nak lempang dia dah..haha dah tu baik pulak dia skang ni, kalau dia still single masa umur 30 nnt mmg aku p masuk minang la...hahahaaha ok itu joking.... bahaya ni...

yang ni pulak masa nak kuaq reunion...sama gak kawan dari sek rendah... tp dia ni lembut skit, tp garang!! huhu mulut boleh tahan, tp kalau nak compare sama ja mulut aku pun...hahaha




so masa berlalu............................
.
.
.
.
.
.
.
kat matrik aku jadi pendiam balik sbb kwn2 praktikum aku pun jenis baik2...kwn2 sekepala ada gak  masuk sematrik ngan aku tp tu la hostel lain2, kelas lain2...susah gak nak jumpa...so aku slow la aktiviti bergambar ni... xda yg nak support aku...hahaha  lgpun laki yg aku suka pindah pulak pas 3-4 minggu kat matrik, yg laki kedua pulak aku just hai hai ja...xpernah la smbg lama2, dah budak ex-praktikum namanya....tiba2 rasa menyesal pulak aku pindah praktikum, nak sgt biologi...last2 engineering jugak la ni... T_T
.
.
.
.
.
.
.
 setibanya aku di UTM, aku masih malu2....tapi bila masuk 2nd year...hah!!!

aku ada terbaca list nama junior yg akan masuk course aku, ada satu nama menarik perhatian aku, aldi michi...hahaha michi tu yg comel tu....unik nama dia... menanti2 aku nak tggu junior masuk, skali bila masuk, pergh org dia pun encem jugak.... disebabkan aku ada pegang program first year experience utk junior apa lagi, masa program tu juga aku start balik habit aku...hahaha comei sgt junior ni...adoi...

kat teluk gorek gitu...


ni second gambaq...masa dinner senior kami... semangat aku panggil amik gambaq

yang ni fresh lagi gmbaq, masa dinner aritu...memandangkan aku dah nak grad so aku wat satu lg gambaq ngan adik nama yang menarik perhatian ni... haha



 pastu masa presentation final year project smpat lagi aku amik gambaq ngan budak kelas kan... haha yg ni saja2 ja...



pastumasa nak gi mkn breakfast ngan nana ternampak dekan baru dtg fakulti yg dijaga anjing itu, aku pun terus ajak nana amik gmbaq ngan dekan...pergh nana memang bagus la... relax ja setuju...pastu aku jugak duk sangkut2...sapa x nebes oi...pastu dekan makin dekat ja terus kami terpa kat dia minta amik gmbaq.... sporting la dekan kita nuh!!!


oh lupa, masa aku tgh present tu rupa2nya kawan2 aku ni p amik gambaq ngan dr.ong...wah... mana aci, terus aku ajak ain tolong aku amik gambaq ngan dr.ong...haaa ni dia hasilnya.... alang ada laki berupa ja kompem aku xlepas dari lensa camera gitu...


dan last skali aku wat menda poyo ni masa dinner biomesh ni la... mula aku start ngan amik gambaq ngan dzul... saja xda gheja kan...

.
.
.
.
.
tapi... 
.
.
.
.
.
.
.

aku telah wat menda yang aku pun xsangka....aku pi naik pentas sbb nak selfie ngan budak mana tah yg tgh nyanyi kat atas pentas...pas amik gambaq baru tau identiti dia...cis zaf ni, buat aku rasa mennyesal ja sbb dia gtau identiti bdk ni, mau x nya... ni budak yg aku ngan ifa kantoi duk puji moto dia depan mata dia...cis!!!
gambaq ni aku kredit kat kak b la sbb motivated aku ckp ;

"xda pa aih amik selfie, dinner aritu pun ada org wat camni..."

thank u kak b... kalau kak b xckp, xda nyer rasa xtau malu aku ni timboi...hahaha




tapi ni still x epic lagi...haha ada yg lagi epic...apabila aku berjaya amik gambaq ngan junior (walopun sama umoq) yg paling ensem la dalam fakulti aku sbb mata dia bersinar gemilang terbilang...
.
.
.
.
.
.

jang!! mamat ini nmpk je muka ketat rupa2nya pandai gak senyum..nice job nana sbb amik gambaq dengan stylo skali...




mcm artis gitu


 sampai aku dah naik segan posing ngan dia...baik punya photographer...haha ok ni gmbaq last utk habit aku...don't know what will happen in future, adakah aku akan berjaya selfie ngan obama mcm najib buat, atau paling kurang selfie ngan najib...itu masih dlm persoalan...tp aku suka amik gambaq ngan laki ensem ja...hahaha normal la kan, laki pun suka amik gmbaq ngan pompuan lawa kan, it is fair n square la...

so aku rasa sapa2 yg baca ni most probably will say :

"budak ni mmg xtau malu"

"maruah dia mcm mana???"

"ni terdesak ka apa? nak buat stok??"

"kesian, tu la org xda pakwe, cmtu la jadinya"

"buat malu kaum hawa ja"

ini apa yg aku assume org akan ckp, tp apa yg aku akan cakap pulak;

"sorry bro n sis, tahap keberanian aku ni turun naik, dan kalau waktu dia naik mmg aku xkisah apa hangpa nak cakap, selagi aku x gambaq sambil peluk cium bagai, selagi tu aku xrasa nak malu lebih2... aku just amik gambaq and that's all... aku ni bukan jenis santau2 org, xda keja aku nak wat keja syirik mcm tu... wah...ganaz nya aku...xpa lembut utk parents, suami, kwn dan org yg hargai aku ja...kalau org yg bad-mouth aku mmg aku xkan berlembut kalau diorang extra bad-mouth aku... tp sabaq itu separuh dari iman, so aku akan blajaq wat bodoh ja pada mulut yg mengata aku..."

ok panjang x? hahaha itu sahaja... chow!!!

p/s : saja ckp kedah pekat sbb nk bagi nana yg kuat merajuk tp comel practice...hahahaha

M.A.F.A
















Wednesday, April 2, 2014

gemuk

Bismillahirrahmanirrahim
-dengan nama Allah yang Maha Pemurah dan Maha Pengasih-

~sometimes one word can kill thousands souls~

yaaa!!!!!!!!!! geramnya!!!!!!!!!!!

ok fine, masa balik dari lab tadi memang aku dah angan2 nak luah perasaan kat sini......eeeeeeeeeeeeeeeeeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii geramnya!!

pagi tadi aku gi lab cam biasa selepas berhuha huha cuti sakan kan, finally aku kembali menapak buat keja final year project...sobs sobs... tak pa, setiap penat lelah akan ada ganjarannya...tapi itu bukan masalah sekarang...............arghhh

tadi akak student sv aku (kot? entah la...tp student aku rasa) datang bawa anak dia yang bernama Aqilah...ok the second time aku jumpa budak tu kat lab. sebelum ni aku tgk dari jauh je, malas nak lebih2 kang diorang ckp aku nak menunjuk sifat keibuan bagai pulak (bapak bajet diri ini)...

tapi hari ni fazhar ada, so semangat memanggil nama aqilah yang aku tahu memang tuju kat aku pun sbb bila aku kalih tgk diorang baru la dia brenti panggil...sambil muka kenyih2 macam kerang busuk.. masa tu hakim tgh pegang baby aqilah tu, so bila aku tgk budak tu dah makin dekat ngan aku , apa lagi

'nak pegang jugak!!'

so hakim pun pass baby qilah kat aku...yeay!!! huish....tembam pipi macam aku dulu, entah2 aku kalah...(saja nak perasan)... hahaha so masa aku pegang tu main2, aziz masuk lab, ok fine dia acah2 baby tu so aku relax je...dia acah normal je...

tiba2 masuk si paan ni, macam biasala baby kan sangat attractive, so dia pun nak acah gak la baby tu...main2 pipi bagai, pegang sana sini...nak ja aku rasa pass kat dia pulak...

TAPI acah saja xpa, ni SIAP MULUT PUN NAK MENGACAH JUGAK

"alalala comeinya" - ok ni normal la, aku pun rasa budak tu comei

"tembamnya pipi, nak cubit2"- ini pun normal

"gemuknnya"

?????????????????????????????????????????????????????????????????

aku terus "WOI, nak perli ka apa?"

pastu duk gelak2 , nasib baik gelak normal, kalau gelak sakan memang dah lama aku sumbat pampers baby tu dalam mulut dia...haaaaa

kalau baby tu nama sarabanon ka, samsiah ka, nora danish ka, fatimah ka, i don't care sangat....

ni nama dia AQILAH tau x, kalau dia sebut baby xpa juga, dah la panggil nama

'aqilah...aqilah...'

pastu xyah nak tambah ayat pujian berupa 'gemuk' kat blakang....!!!

xpernah aku dengar org puji baby sebut gemuk,kalau tembam dan debab tu xpala, masih normal....

terus darah aku turun naik, nasib baik x mengamuk je...

bukan nak deny yang aku ni gemuk , tapi pada2 la...eeeiiiiiiiiii terus x stabil mood aku hari ni

.......................................................................................................................................................

balik terus aku mengadu domba kat sapa2 yang ada kat kolej....siap plan nak pancitkan tayar moto dia, letak lipan dalam kasut dia...baru tahu...

bukan sebab aku xleh terima hakikat org ckp aku gemuk tapi ..................... xboleh jugak!!!!!!!

kawan2 rapat xpa la jugak, tu pun kadang2 aku bidas balik ayat power, amik ko mulut macam xda integriti...ni dah la ber'gender' laki... pantang aku laki ckp pompuan gemuk...  pompuan2 yang gemuk ni jugak la dengan izin Allah akan melahirkan manusia2 tau x... emosi tau x, tengah emosi ni!!! dah la mmg time2 camni hormon x stabil....ishhhh

satu malam zaf dengar aku sebut gemuk gemuk gemuk.... sakit hati punya pasal....

..............................................................................................................................................

ok fine column belah kanan kat fb tulis bday paan.... nasib baik bday dia, kalau x memang pancitkan juga tayar moto dia... so xpa la bday boy, aku maafkan kalau dia mmg saja2 nak perli aku............eeeeeeeeeeeeeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

...............................................................................................................................................

last but not least, ni la gambar budak bambam tu...comei...haha sila abaikan aqilah gemuk tu...huh!!!



May Allah Forgive Us All...